Updated: 25th February 2018

Microsoft maakt HoloLens beschikbaar in Nederland

Microsoft maakt HoloLens officieel beschikbaar in Nederland

De augmentedrealitybril HoloLens van Microsoft is vanaf vrijdag ook in Nederland verkrijgbaar. Het gaat om twee versies voor ontwikkelaars.

Microsoft maakte vrijdag bekend de beschikbaarheid van de HoloLens uit te breiden naar nog eens 29 landen, waaronder Nederland. De augmentedrealitybril projecteert digitale informatie bovenop de echte wereld.

De bril beschikbaar in twee versies. De Developer Edition van 3299 euro en d Commercial Suite van 5489 euro. Laatstgenoemde heeft dezelfde hardware, maar biedt extra’s, zoals extra beveiliging en voor apparaatbeheer.

Voorheen was de HoloLens al beschikbaar in de Verenigde Staten en later ook in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De bril is nu ook verkrijgbaar voor ontwikkelaars in België en Luxemburg.

Er is nog geen consumentenversie van de HoloLens uitgebracht. Het is niet duidelijk wanneer die op de markt komt, al gaan er dat het pas in 2019 gebeurt.

Kunstmatige intelligentie

Microsoft maakte in juli dit jaar bekend dat het bedrijf aan een nieuwe versie van de HoloLens werkt. Die wordt voorzien van een speciale coprocessor voor kunstmatige intelligentie (AI).

Moet information that is Hiermee voor netwerken verwerkt kunnen worden, die op termijn leren om beter te verwerken. De HoloLens kan leren om bijvoorbeeld beter bepaalde objecten te herkennen.

Door: NU.nl

Source

http://nu.nl/gadgets/5031560/microsoft-maakt-hololens-officieel-beschikbaar-in-nederland.html

COMMENTS